Websites

Deze websites maakte ik voor uiteenlopende organisaties in samenwerking met verschillende vormgevers. Ik kies daarbij altijd de technische oplossing die het best bij de vraag past en zit daarbij niet vast aan één systeem. Sommige websites bouw ik vanaf niets met een eigen cms, maar vaker gebruik ik een bestaand beheersysteem (meestal Wordpress, maar ook wel SiteCake en Drupal). Ik laat me daarbij niet beperken door de mogelijkheden van een cms of template en duik indien nodig ook de code in om aanvullende functies te programmeren of bestaande onderdelen aan te passen.

Apps

Rond 1986 schreef ik mijn eerste computerprogramma en sindsdien maakte ik een groot aantal informatieve, educatieve en speltoepassingen. De introductie van tablets en smaartphones opende op dit gebied nieuwe mogelijkheden waarvan ik met graagte gebruik maak. In het verleden programmeerde ik in onder meer Pascal, Actionscript, Swift en Java. Sinds 2018 gebruik ik Dart/Flutter voor native mobiele apps.

Interacties

Deze interacties en animaties ontwikkelde ik als onderdeel van bestaande websites, digitale boeken of andere projecten. De meer cmplete producten die ik ontwikkelde vindt u in de andere rubrieken van dit portfolio.

Training

Graag deel ik mijn kennis met anderen. Ik geef reguliere trainingen voor verschillende organisaties, maar ben ook inzetbaar voor incidentele workshops of trainingen. Daarin combineer ik kennis van ict-onderwerpen met een didactische achtergrond (eerstegraads lerarenopleiding).

Boeken

Over uiteenlopende ict-onderwerpen schreef ik een tiental boeken. Aan nog zo'n aantal werkte ik mee als co-auteur of redacteur.

Uitgelicht

Op deze projecten vestig ik graag extra aandacht, omdat ze nieuw zijn of me bijzonder aan het hart gaan. Gebruik de knoppen hierboven om meer projecten te zien.